آخرین اخبار
کد مطلب: 76126
تحليل جالب اشپيگل از شخصيت «روحاني»
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 731

 اشپيگل مي نويسد: گرچه مشخص نيست که حسن روحاني رييس جمهور برگزيده ايران، چه تغييراتي را در سياست داخلي و خارجي اين کشور ايجاد مي کند اما مشخص است که او مي‌خواهد سياستي متفاوت از احمدي‌نژاد داشته باشد.

 

 

 به گزارش سلام لردگان به نقل از  افکارنيوز، روحاني چند روز پس از انتخاب شدنش درخواست کرد که دسترسي به اينترنت در ايران آزاد شود. همچنين در تلويزيون گفت: «دولت قوي دولتي نيست که همه جا دخالت کند.»

چندي پيش روحاني گفته بود که دولت بايد دخالت در زندگي خصوصي مردم را متوقف کند و تقريبا در همان زمان از طريق توييتر از صدا و سيما انتقاد کرد: «بي‌دليل نيست که عدم دريافت مزد توسط کارگران توجه کسي را به خود جلب نمي‌کند چرا که صدا و سيما در همان زمان مستندي درباره‌ي تولد خرس پاندا در چين پخش مي‌کند.»

حرف‌هاي او درباره‌ي برنامه‌ي اتمي ايران نيز توجه رسانه‌ها و ديگر دولت‌ها را به خود جلب کرد. روحاني گفته بود: «درست نيست که فقط چرخ کارخانه هسته‌اي نطنز بچرخد، اما چرخ بقيه‌ي کارخانه‌هاي کشور نچرخد.» وي با اين حرف، به صورت غيررسمي دور بعدي گفتگوهاي اتمي را بين تهران و ? به اضافه‌ي ? آغاز کرد. اين تغيير غافل‌گير کننده نيست. روحاني ?? ساله معممي معتدل است که از آغاز تاسيس جمهوري اسلامي نقش فعالي داشته و به عنوان يک شخص عمل‌گرا شناخته مي‌شود.

روحاني در مبارزات انتخاباتي توانست با موضوع‌هاي مربوط به سياست داخلي امتياز جمع کند. کاستن از سانسور، اجراي ميثاق حقوق بشر، افزايش حقوق زنان و به ويژه اصلاح بنيادي اقتصاد فرسوده نمونه‌هايي از آن است. اما حل مشکل اقتصادي را نمي‌توان بدون گفتگو با آمريکا و امتيازدهي در مناقشه‌ي اتمي به دست آورد. روحاني براي احتياط با بيان مواضعي با اميدواري‌هاي زياد مردم در نسبت با اصلاحات مي‌ايستد: «مردم نبايد انتظار داشته باشند انبوه مشکلات هشت سال رياست جمهوري احمدي‌نژاد ظرف چند روز يا چند ماه حل شود.»

درحالي که ايران همواره تاکيد مي‌کند که هدفش از ادامه برنامه‌ي هسته اي استفاده‌ صلح‌آميز از انرژي هسته اي است، اقتصاد ايران به دليل مجازات‌هاي اقتصادي جهاني زمين گير شده و کشورهاي غربي اين کشور را متهم مي‌کنند که به دنبال دسترسي به سلاح‌هاي هسته‌اي است. به اين علت هم غرب و هم سازمان ملل تحريم‌هاي شديدي را عليه ايران وضع کرده‌اند. اتحاديه‌ي اروپا در سال ???? واردات نفت و گاز را از ايران ممنوع اعلام کرد.

در سال ???? آمريکا بعد از حمله به سفارت اين کشور در تهران تقريبا تمام مناسبات سياسي و اقتصادي خود را با ايران قطع کرده بود، اما در پي اين تحريم‌ها واحد پول ملي ايران ارزش خود را به شدت از دست داد. به گفته‌ي وزارت خارجه‌ آلمان تورم ايران در سال گذشته حدود ?? درصد بوده است. مارکوس پوتسل رييس بخش خاورميانه در وزارت خارجه‌ي آلمان تخمين مي‌زند که درآمدهاي نفتي ايران به نصف رسيده است. اين در حال‌ست که وي مدعي مي شود از هر سه ايراني يک نفر بيکار است.

رييس‌جمهور منتخب ايران در مقاله‌ مهمان براي مجله‌ي «تايم» در سال ???? آشکارا هرگونه تلاش براي دسترسي به سلاح اتمي را محکوم کرد: «ايرانِ داراي سلاح اتمي، منطقه را بي‌ثبات مي‌کند و باعث رقابت تسليحاتي مي‌شود و منابع کم موجود را به هدر مي‌دهد.»

 هِنِر فورتيگ رييس موسسه‌ي مطالعات خاورنزديک گيگا در هامبورگ مي‌گويد: «دقيقا به اين دليل که وي اصلاح‌طلب نيست شانس دارد.» به گفته‌ي اين کارشناس، روحاني از حمايت رهبر(معظم) انقلاب آيت‌الله خامنه‌اي برخوردار است و بزرگترين فراکسيون مجلس يعني «اصول‌گراها» از او بدون چون و چرا اطاعت مي‌کنند. اين مساله به روحاني امکان مي‌دهد تا تغييرات نرمي را ايجاد کند.

فروتيگ انتظار تغييرات آرامي را در سياست ايران داشته و بر اين باور است که روحاني در سياست داخلي برخلاف احمدي‌نژاد بر قانون‌گرايي و حقوق بشر اصرار مي‌کند و سمت‌ها را بيشتر بر اساس توانايي افراد و کم‌تر به دليل وفاداري آن‌ها تعيين خواهد کرد. همچنين حرف‌هايي که از احمدي‌نژاد مي‌شنيديم، از روحاني بروز نخواهد کرد. فروتيگ مي‌گويد: «شکل و سياق تغيير خواهد کرد، اما محتواها کمتر.»

وزارت خارجه‌ آلمان اميد دارد که سرانجام در دوره‌ي روحاني «گفتگويي اساسي» با ايران در مناقشه‌ي هسته‌اي و ديگر مسايل سياست خارجي انجام شود. به عقيده وزارت خارجه‌ آلمان، ايران به اين شکل مي‌تواند در بحران سوريه نقش کليدي را در منطقه داشته باشد.
در مجموع، به نظر وزارت خارجه‌ آلمان، روحاني براي اروپا «بهترين» گزينه از ميان نامزدهاي تاييد صلاحيت شده است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس